Hjem » Lidt af hvert

Størrelser på babytøj og babysko

30 marts 2011 0 kommentarer

Indenfor nogle mærker svarer størrelsen på babytøj til barnets alder (for eksempel størrelse 3 måneder). Men der er som bekendt stor forskel på babyers størrelser, og heldigvis angiver langt de fleste leverandører størrelsen i centilong, dvs. længdemål, således, at størrelse 50 svarer til, at barnet måler 50 centimeter i længden.

Dette til trods er der stadig store afvigelser, og specielt skal du være varsom med udenlandske mærker, hvor størrelsen ofte er lidt mindre end de danske tøjmærker. Nedenfor finder du to skemaer, som er vejledende når du skal købe babytøj og babysko i den rigtige størrelse:

Babytøj

Babysko

Hvis du køber sko i en fysisk butik, er det en god idé at kende længden og bredden på din babys fødder, så du er fri for besværet med at prøve dem på, hvis barnet eksempelvis sover. Du kan eventuelt tegne omridset af dit barns fod på et stykke papir og bruge skabelonen som rettesnor til skostørrelsen. Husk at det anbefales, at sko til børn skal være 10-15 mm større end barnets fod, så der er plads til at fødderne kan bevæge sig.

Her kan du skrive din kommentar

Vær venlig at holde dig til emnet samt opretholde en pæn tone